2014. dec 05.

Több mint ezer gyereket tanított takarékoskodni a Henkel

írta: Cafeteriaguru
Több mint ezer gyereket tanított takarékoskodni a Henkel

„Az év vállalati önkéntes programjának” választották a Henkel Fenntarthatóság Nagykövetei programját az Önkéntes Központ Alapítvány pályázatán. A program keretében a vállalat önkéntes munkatársai – nagykövetei – általános iskolákba látogatnak el, és egy játékos tanóra keretében tanítják meg a diákoknak, hogyan lehet környezettudatosan élni, spórolni a vízzel és az árammal. A nagykövetek eddig 43 alkalommal tartottak interaktív oktatásokat, amelyeken 31 budapesti és vidéki iskolában összesen 1295 gyerek vett részt.

 onkentessegert_dij.jpg

(kép: Henkel honlap)

A Henkel Fenntarthatóság Nagykövetei programja lett a befutó az Önkéntes Központ Alapítvány pályázatán. „Az év vállalati önkéntes programjának” választott kezdeményezés célja, hogy környezettudatos szokásokra nevelje az általános iskolás diákokat. 2013-as indulása óta eddig 1295 kisdiákot ért el a program, mintegy 31 budapesti és vidéki iskolában.

A program keretében a Henkel önkéntes munkatársai – a fenntarthatósági nagykövetek – egy tanfolyam elvégzése után fővárosi és vidéki általános iskolákba látogatnak el, ahol egy játékos, interaktív tanóra keretében mutatják meg a gyerekeknek, hogyan tudnak a hétköznapokban is környezettudatosan élni. A diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel ők maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal. A mosószerek és a háztartási tisztítószerek környezetterhelésének ugyanis akár 70 százaléka a felhasználáshoz kötődik.

 Dr. Fábián Ágnes, a Henkel ügyvezető igazgatója, és önkéntes fenntarthatósági nagykövete elmondta: a Henkel számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, és a társadalom iránti elkötelezettség mindig is a vállalat felelősségvállalásának része volt. A Fenntarthatóság Nagykövetei egy hiánypótló program, az eddigi tapasztalatok és a díj is azt igazolja, hogy az iskolákban igény van egy átfogó, gyerekek számára is érthető és élvezetes környezetvédelmi oktatásra. A Henkel bízik abban, hogy a diákok felnőttként is emlékeznek majd a tanultakra és természetes lesz számukra a zöld gondolkodásmód. 

Az Önkéntes Központ Alapítvány célja a magyarországi önkéntesek és az őket foglalkoztató szervezetek munkájának támogatása, illetve az önkéntesség kultúrájának terjesztése, annak integrálása a hazai társadalmi környezetbe. Az elmúlt évek eredményei azt mutatják, hogy folyamatosan nő Magyarországon is az önkéntesség ismertsége, és az önkéntességbe bekapcsolódók száma.

Szólj hozzá

önkéntesség csr henkel