2014. dec 04.

Vidéken is gyógyítanak a Bohócdoktorok

írta: Cafeteriaguru
Vidéken is gyógyítanak a Bohócdoktorok

Vidéki kórházakban varázsolhatnak mosolyt a vidám bohócok a beteg gyerekek arcára a Piros Orr Bohócdoktorok és a Henkel közös jótékonysági akciója keretében. Az idén ötödik alkalommal meghirdetett programban minden vásárló, aki november 20. és december 10. között a Spar és Interspar üzleteiben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárol, támogatja a bohócdoktorok munkáját, és hozzájárul ahhoz, hogy még több városba, még több beteg gyermekhez jusson el a gyógyító nevetés.

bohoc2.jpg (Részlet a Patch Adams című filmből)

Ötödik alkalommal segíthetik a vásárlók a Piros Orr Bohócdoktorok munkáját: a november 20. és december 10. között tartó akció keretében mindenki, aki a SPAR és az INTERSPAR üzleteiben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárol, kilógrammonként és literenként 10 forinttal, míg Persil Duo-Caps vásárlása esetén kilógrammonként 30 forinttal segíti a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkáját.

Az idei akció keretében a Bohócdoktorok olyan vidéki városok – köztük Tatabánya, Sopron, Kisvárda, Eger, Szekszárd, Kaposvár, Szombathely, Szolnok, Zalaegerszeg és Veszprém – kórházaiba látogatnak el, ahova a bohócok nem járnak heti rendszerességgel, így a találkozás egy különleges alkalom lesz a kórházban lévő gyerekek számára.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy vásárlóink szívesen állnak egy jó ügy mellé. Az elmúlt négy év alatt több mint 10 millió forint támogatást gyűjtöttünk közösen össze, és bízunk benne, hogy idén is örömet tudunk okozni a gyerekeknek” – mondta Marijana Herbut-Beckei, a Henkel Laundry & Home Care üzletág marketingvezetője.

A mosollyal gyógyító doktorok 1996 óta dolgoznak a gyermekek és idősek gyógyulásáért, hiszen tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a nevetés segíti a betegek gyógyulását. A képzett Bohócdoktorok fáradhatatlanul járják a kórházakat és idősotthonokat, hogy néhány óráig a problémák helyett, a zene és tréfálkozás játssza a főszerepet. Az alapítvány folyamatosan bővíti a Bohócdoktorok rendelésének számát. A Henkel támogatásával például a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet gyermekosztálya hangos a kacagástól a piros orrú nevettetők látogatása idején, de a befolyt összegnek hála a speciális törődést igénylő gyerekek sem maradtak ki a mókából.

 

Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk neki, hogy a Henkel újra meghirdette a jótékonysági akciót, az előző évek támogatásának köszönhetően egyre több helyre jutnak el a bohócaink. Önfeledt pillanatokból kevés jut a kórházak kis pácienseinek, éppen ezért a gyerekek vidám mosolya minden fáradságot megér. Reméljük, hogy egyre több kis betegnek szerezhetünk boldog pillanatokat a kórházi napok alatt”.

Szólj hozzá

Henkel Bohócdoktorok Piros Orr